Facebook
ДГ "Радост"
Детска градина в град Елин Пелин

Детска градина "Радост" - гр. Елин Пелин участва в международна среща за обмен на добри практики по програма "Еразъм+"

   

Проект ЕRAZUM + в гр. Ормож, Словения

 

         Завърши последното учебно посещение от планираните дейности по проект ERASUM+ K2 „Развитие на компетентностите и рефлексията им в практиката за прехода между детската градина и училището“.

         Домакин на събитието бе Детска градина „Ормож“, гр. Ормож, Словения. Това е четвъртата съвместна среща, в която се включи екипът от България, представен от ДГ „Радост“, работещ в сътрудничество с НУ „Христо Ботев“ от гр. Елин Пелин.

         В рамките на дните от 04.05.2023г. до 07.05.2023г. участниците от България, Сърбия, Северна Македония и Словения имаха възможност да се запознаят с модела на сътрудничество между детската градина и училището и местната общност в гр. Ормож.

         Резултатите от изпълнените дейности по проекта бяха представени от ръководителя на проекта Тренинг център Коцевски от р. Нови Сад, Сърбия.

         В дискусиите се анализираха някои моменти в осъществените научни изследвания по теми свързани с прилагане на съвременни подходи в работата на учителите от детската градина и училището.

         Отличната организация на екипа от Ормож, Словения даде възможност на участниците да се потопят в атмосферата на местните  културно – историческите забележителности.

         Всички екипи се обединиха около идеята, че учителите са онези хора, които се усъвършенстват перманентно като не спират да търсят и прилагат най-добрите методи и иновативни практики в образованието.  

 

        Текст:  Марина Колева – директор на ДГ „Радост“, гр. Елин Пелин

 Снимки: Тамара Кацарова – зам. директор на ДГ „Радост“, гр. Елин Пелин